Välineellä on väliä -kiertue Kuopiossa

Kelkkahiihtäjiä etenemässä ladulla, pelipyörätuoleja rivissä liikuntasalin laidalla ja käsipyöräilijä pyöräilemässä aurinkoisella nurmikolla, jonka taustalla metsää. Kuvakehyksessä Suomen Paralympiakomitean logo ja teksti: Välineellä on väliä -kiertue 2023-2024.

Suomen Paralympiakomitean ja Invalidiliiton keväällä 2023 startannut Välineellä on väliä -kiertue tuo apuvälinetietoa ja kokeilumahdollisuuksia sisältävän tapahtumapäivän kaikkiin Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan kuuteen toimipisteeseen ympäri Suomen. Vuonna 2024 vuorossa ovat Rovaniemi, Kuopio ja Seinäjoki!

Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan kaikissa kuudessa toimintayksikössä eri puolilla Suomea pysähtyy vuosien 2023–2024 aikana yhteistyössä Suomen Invalidiliiton kanssa toteutettava Välineellä on väliä -kiertue.

Vuoden 2024 aikana tapahtumapäivät ja niihin liittyvät välinekokeilut järjestetään Rovaniemen, Kuopion ja Seinäjoen toimintayksiköissä.

Miniseminaareja ja kokeilumahdollisuuksia

Jokaiseen Välineellä on väliä -tapahtumapäivään kuuluu tunnin pituinen, miniseminaarina järjestettävä teoriaosuus liikunnan apuvälineistä osallistumisen mahdollistajana.

Miniseminaarien luentojen tarkoituksena on antaa kullakin alueella selvyyttä siitä, miten uudet hyte-alueet ja uusi vammaispalvelulaki mahdollistavat liikkumisen (fyysisen aktiivisuuden), liikunnan harrastamisen sekä urheilun apuvälineiden saannin.

Kiertueen jokaiseen miniseminaariin kutsutaan puhujiksi apuvälineasioista päättäviä henkilöitä alueiden apuvälinekeskuksista ja uusilta hyte-alueilta. Lisäksi kuullaan aina paikallisen apuvälineen käyttäjän puheenvuoro.

Miniseminaareihin kutsutaan paikan päälle ensisijaisesti ammattilaisia, kuten alueen fysioterapeutteja ja toimintaterapeutteja. Miniseminaarit striimataan kuitenkin suuremmalle yleisölle, joten kaikki aiheesta kiinnostuneet, niin ammattilaiset, apuvälineiden käyttäjät kuin muutkin ovat tervetulleita kuuntelemaan lähetyksiä.

Miniseminaarin lisäksi Välineellä on väliä -kiertueen tapahtumapäivissä järjestetään liikuntavälineiden kokeilutapahtuma ammattilaisille, kuntoutujille sekä muille alueen apuvälineiden käyttäjille ja liikunnan apuvälineistä kiinnostuneille.


Tarkempaa tietoa vuoden 2024 tapahtumapäivistä luvassa alkuvuodesta!

 

Tutustu Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan välinevuokraukseen

 

Lisätietoa kiertueesta: