Soveltava alppihiihto

Ympäri Suomen löytyy hiihtokeskuksia, jotka tarjoavat soveltavan alppihiihdon välineitä ja opetusta. Lisätietoa hiihtokeskuksista löytyy hiihtokeskusyhdistyksen sivuilta www.ski.fi/lajit-varusteet/soveltava-alppihiihto

Välineitä löytyy ainakin seuraavista hiihtokeskuksista

Vuokatti, Sotkamo

 • Vuokatissa on käytössä yksi Dualski korkealla selkänojalla, Monoskit 38cm, 40cm ja 42cm istuimilla, lasten monoski 34cm istuimella, kaksi aikuisten Biskitä ja yksi junior Biski. Lisäksi on pystylaskettelun apuvälineitä sekä lautailun apuvälineet Sno-wing ja Riderbar. Kelkkoja käytetään myös Suomen hiihdonopettajien soveltavan alppihiihdon koulutuksissa, joten varmista mitä kelkkoja on milloinkin vapaana suoraan hiihtokoulusta.

Hirvensalo, Turku

 • Turussa Hirvensalon hiihtokeskuksessa on käytössä Turun kaupungin laskettelukelkat, Dualski korkealla selkänojalla, aikuisten Biski, Junior Biski, Monoski kahdella erikokoisella (36cm ja 40cm) istuimella ja Snowball -lasten monoski 32cm istuimella sekä Riderbar lumilautailun tuki. Kelkkoja, pystylasketteluvälineitä ja opetusta kannattaa tiedustella suoraan hiihtokoulusta.

Kokonniemi, Porvoo

 • Porvoossa Kokonniemen hiihtokeskuksessa on sijoitettuna Suomen Hiihtokeskusyhdistys (SHKY) ry:n aikuisten Biski sekä pystylaskettelun apuvälineitä. Kokonniemessä on myös käytössä kaksi Monoski kelkkaa. Kelkkojen paikalla oloa ja käyttöä voi tiedustella keskuksesta. Kokonniemen hiihtokoulu tarjoaa myös opetusta soveltavassa alppihiihdossa.

Sotkanrinteet, Kauhajoki

 • Kauhajoella Sotkanrinteillä on käytössä Biski -laskettelukelkka, jota voi tiedustella suoraan keskuksesta. Biskitä on mahdollista tarvittaessa käyttää myös Parran hiihtokeskuksessa Teuvalla. Sovithan asiasta keskuksen kanssa vähintään viikkoa ennen tarvetta.

Ylläs, Kolari

 • Ylläksen hiihtokoulut tarjoavat opetusta ja välineitä soveltavaan alppihiihtoon. Ylläksellä on HOC2 Biski laskettelukelkka 42cm istuimella sekä pystylaskettelun apuvälineitä. Tiedustelut hiihtokouluista.

Levi, Kittilä

 • Levillä on saatavilla soveltavan alppihiihdon opetusta ja välineistöä. Levillä on Monoski kokoa 42 ja junior Biski, Dualski korkealla selkänojalla, aikuisten Dynamique biski, Snowing lumilautailun tuki sekä pystylaskettelun apuvälineitä. Tiedustelut hiihtokoulusta.

Pikku-Syöte, Pudasjärvi

 • Pikku-Syötteellä on saatavilla soveltavan alppihiihdon opetusta ja välineistöä. Pikku-Syötteella on kaksi junior Biskitä ja kolme Monoskitä (koot 36x2 ja 38). Lisäksi on pystylaskettelun apuvälineitä. Tiedustelut hiihtokoulusta.

Ruka, Kuusamo

 • Rukan hiihtokoulu tarjoaa opetusta ja välineitä soveltavassa alppihiihdossa. Rukalla on aikuisten Biski kelkka. Tiedustelut hiihtokoulusta.

Joupiska, Seinäjoki

 • Joupiskalla Seinäjoella on käytössä Biski kelkka. Tiedustelut suoraan keskuksesta.

Messilä, Hollola

 • Messilässä on tarjolla soveltavan alppihiihdon välineistöä. Keskuksessa on aikuisten ja junioreiden Biskit, kolme Monoskitä, Dualski ja pystylaskettelun apuvälineitä. Tiedustelut hiihtokoulusta.

Himos, Jämsä

 • Himoksella on Jämsän seudun vammaisjärjestöjen yhteistyöjärjestön aikuisten koon Biski ja HOC2 biski kelkat käytettävissä. Tiedustelut Himoksen välinevuokraamosta.

Riihivuori, Muurame

 • Riihivuoressa on Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen laskettelukelkkoja: Kaksi Biskitä, pieni Monoski  ja iso Monoski. Lisätiedot ja vuokraukset: Heli Sohkanen, puh. 050 381 9560, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sahis, Viitasaari

 • Sahiksella Viitasaarella on käytössä Viitasaaren Viestin rinnejaoston omistama aikuisten Biski. Tiedustelut käytöstä Sahiksen hiihtokeskukselta.

Ruskotunturi, Oulu

 • Ruskotunturilla Oulussa on saatavilla aikuisten Biski laskettelukelkka. Tiedustelut suoraan vuokraamosta.

Kasurila, Siilinjärvi

 • Kuopion kaupungin HOC2 Biski kelkka 42cm levyisellä penkillä sijaitsee Kasurilan hiihtokeskuksessa ja on sieltä vuokrattavissa.Kelkkaa voi vuokrata muutamaksi tunniksi, päiväksi tai koko viikoksi. Tiedustelut suoraan vuokraamosta.

Ruosniemi, Pori

 • Ruosniemen laskettelukeskuksessa Porissa on aikuisten Dynamique biski kelkka. Tiedustelut suoraan keskuksesta.

Sappee, Pälkäne

 • Sappeella on korkeaselkänojainen Tempo Duo Dualski ja Liisanpuiston koulun Monoski koko 36. Tiedustelut hiihtokoulusta.

Pyhätunturi, Pelkosenniemi

 • Pyhätunturin hiihtokoulu tarjoaa opetusta soveltavassa alppihiihdossa. Pyhällä on myös aikuisten Dynamigue Biski medium kokoisella istuimella. Tiedustelut Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lisäksi ainakin näistä hiihtokeskuksista on mahdollista saada soveltavan alppihiihdon ja lumilautailun opetusta

Häkärinteet, Hankasalmi

Serena, Espoo

Sveitsi, Hyvinkää

Talma, Sipoo