Paralympiakomitean ja Kaukokiidon yhteistyö jatkuu – Kaikki liikunnan apuvälinekuljetukset jatkossa uusiutuvalla polttoaineella

Yhteistyön myötä Kaukokiito kuljettaa Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan välinelähetykset asiakkaille ympäri Suomen uusiutuvalla polttoaineella liikkuvilla kuljetuksilla, mikä vähentää edellisvuosien kuljetusten perusteella peräti noin 90 prosenttia kuljetuksista koituvista päästöistä.

Kaukokiito on toiminut Suomen Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan kuljetuskumppanina vuodesta 2021 lähtien, ja yhteistyöstä on sovittu nyt jo vuoteen 2026 saakka. Yhteistyön myötä Kaukokiito kuljettaa Suomen Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan välinelähetykset asiakkaille ympäri Suomen.

Paralympiakomitea haluaa osana vastuullisuusohjelmaa vähentää yhdistyksen hiilijalanjälkeä pienentämällä rahtikuljetuksien päästöjä. Yhteistyö vähentää edellisvuoden kuljetusmäärien perusteella noin 90 prosenttia kuljetusten päästöistä.

Vähennys toteutetaan Kaukokiito BIO -palvelun avulla, jossa Kaukokiito tankkaa Paralympiakomitean apuvälinetoiminnan kuljetusten edellyttämän polttoainemäärän fossiilisen dieselin sijasta uusiutuvalla dieselillä.

- Liikunta on meidän kaikkien oikeus, ja haluamme liikuttaa tavaroiden lisäksi myös ihmisiä. Siksi yhteistyö Paralympiakomitean kanssa on meille jo arvotasollakin tärkeä. On hienoa, että yhteistyö on vuosien saatossa tiivistynyt ja huomioimme jatkossa Kaukokiito BIO -palvelun kautta myös ympäristönäkökulmat entistä paremmin, Kaukokiidon toimitusjohtaja Petri Angervuori iloitsee.

Suomen Paralympiakomitean apuvälinetoiminta vuokraa Kaukokiidon kuljettamia liikunnan ja urheilun apuvälineitä ilman vamma-, diagnoosi- tai järjestörajoja. Apuvälinetoimintaan on valjastettu Suomessa viisi toimintayksikköä, joiden kautta apuvälineet ovat käytössä asiakkailla ympäri maan.

- Hienoa jatkaa hyvää yhteistyötä. Tässä yhteistyössä yhdistyy upealla tavalla sosiaalisen vastuun ja ympäristövastuun konkreettiset teot, Paralympiakomitean pääsihteeri Hilkka Pöyhönen tiivistää.

Suurimmat välineet ovat erityispyöriä, joiden ostaminen on käyttäjälle iso investointi. Siksi vuokraaminen on monille ainoa vaihtoehto.

- Vuosien kokemuksella hyvin toiminut yhteistyö on mahdollistanut sen, että voimme toimittaa liikunnan apuvälineet käyttäjän kotiovelle asti, ja saatavuus on tasalaatuinen ympäri Suomen. Apuvälineiden saatavuus on äärimmäisen tärkeää, ja on mahtavaa, että jatkossa kaikki kuljetukset toteutetaan ympäristöystävällisesti uusiutuvalla polttoaineella liikkuvilla kuljetuksilla, Paralympiakomitean apuvälinetoiminnasta vastaava Jukka Parviainen iloitsee.

Paralympiakomitean apuvälineiden vuokrauskalenterista voi varata liikunnan apuvälineitä käyttöön osoitteesta: valineet.paralympia.fi

Yhteystiedot: