Kesä tulee ja välineellä on väliä

Käsipyörä (kuva: Osku Kuutamo)

Oletpa missä päin Suomea tahansa, niin auringon lämpö on hellinyt monenlaista kulkijaa. Uskomattomia lämpömittarilukemia jo puolessa välissä toukokuuta. Mitenhän meidän kesän käy? Hyvin, sillä se tulee joka tapauksessa säällä kuin säällä. Tällä hetkellä myös allergikot joutuvat miettimään kuinka paljon ulkona pystyvät liikkumaan. Lääkityksen, ravinnon ja liikunnan sovittaminen keskenään voi olla allergiasta kärsivälle todellinen haaste.

Katukuvassa ja maisemassa näkyy jo monenlaista välinettä. Pyöräliikenne on ollut vilkasta etelässä jo jonkun aikaa. Mahtavaa on se, että yhä useammalla pyöräilijällä on kypärä päässä. Iästä riippumatta. Trendinä tuntuu olevan leveät renkaat, joilla jotkut kulkivat urheasti talven läpi. Näkyy kickbikea, eli potkupyörää, mutta suurin innostus potkupyöräilystä on jo ehkä ohi. Tandem-, noja-, käsi, kolmi- ja nokkapyörät ovat käytössä ja hienoa, että niitäkin voi bongata liikenteessä. Pyöräily sopii siis monelle, joko polkee itse tai on nauttimassa kyydistä.

Jos mietit millainen pyörä sinulle sopisi ja mitä haluaisit testata, niin muista, että vuokraamoista, SOLIA:lta ja Malikkeelta, löytyy moneen menoon sopivaa pyörää. Välineet.fi -sivustolta löydät molempien vuokraamojen tarjonnan ja näet miten pyörät ovat varattuja. Kesäaikaan pyörät ovat menossa eli sesonki on parhaimmillaan. Jos siis menohaluja, niin vuokraa ja varaa itsellesi menopeli pian. Fiiliksiä fillaroimalla!

Jos pyöräilykautesi ei ole vielä alkanut, niin muista välineen huolto. Kumeihin ilmaa, ketjuihin rasvaa ja pölyt pois. Näillä pääsee jo alkuun. Pyörät pyörimään ja kärpäset hyörimään!