Tukea liikunnan apuvälineisiin tai kilpailu- ja harjoituskuluihin – CAF-apurahat haettavissa 4.11. saakka

Pyörätuolikoripallo Pajulahden EPYG-kisoissa 2022

Amerikkalainen Challenged Athletes Foundation (CAF) jakaa apurahoja paraurheilijoille ja vammaisille liikunnan harrastajille apuvälineisiin sekä kilpailu-, valmennus- ja harjoituskuluihin. Apurahat voivat parhaimmillaan olla useamman tuhannen euron suuruisia. Apurahaa voi hakea myös Suomesta käsin. Vuoden 2023 apurahat ovat haettavissa 4.11.2022 saakka. Hakulomake löytyy CAF:n sivuilta.

Apurahaa voivat hakea urheilijat tai aktiivisesti liikuntaa harrastavat henkilöt, joilla on vamma. CAF käyttää apurahan myöntämisen ohjenuorana Kansainvälisen Paralympiakomitean IPC:n kelpoisuuskriteeristöä (eligibilty criteria). Eli jos vamma on sellainen, että se oikeuttaisi luokitukseen jossain paralympialajissa, voi saada CAF-apurahaa. Harrastamasi lajin ei tarvitse kuitenkaan olla paralympialaji.

Vuodelle 2022 CAF-apurahaa jaettiin 6,2 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria kaikkiaan 3256 hakijalle 29 eri maahan ja 83 eri lajin edustajalle. Apurahan saajien ikähaitari oli 2–78 vuotta. Eniten apurahoja myönnettiin pyörätuolikoripalloon (294) pyöräilyyn (189) ja yleisurheiluun (187). Tarkemmat tiedot vuoden 2021 apurahoista löytyvät täältä.

CAF-apurahan hakeminen vaatii jonkin verran paperitöitä (tositteet vammadiagnoosista ja tuloista sekä esim. valmentajan kirjoittama suosituskirje), englannin kielen taitoa ja kärsivällisyyttä, mutta sieltä saatavat tukisummat ovat merkittäviä. Suomen Paralympiakomitean viestintäpäällikkö Lauri Jaakkola auttaa mielellään hakuprosessissa: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 045 136 8695

 

Huom! Muistattehan, että pienempiä rahasummia – ja ilman englannin kielen taitoa – voi hakea harrastuksen alkuvaiheen kustannuksiin Paralympiakomitean ja Tukilinja-säätiön Startti-stipendijärjestelmästä.

Haku on kaksi kertaa vuodessa, huhtikuun loppuun ja lokakuun loppuun mennessä. Startti-stipendiä voivat hakea ketkä vain vammaiset ja erityistä tukea tarvitsevat urheilijat tai liikunnan harrastajat sekä vammaisurheilun tai soveltavan liikunnan toimintaa järjestävät seurat ja yhdistykset. 

Startti-stipendin hakulomake löytyy täältä.

Kuva: Toivo Laiho


Lue lisää apurahoista ja taoudellisesta tuesta:

URA-säätiön opiskeluapurahat haettavissa syyskuun loppuun saakka

Seuratukea vuodelle 2023 haetaan marraskuussa – osallistu seuratuki-infoon 28.9.

Apurahat ja tuet