Soveltava alppihiihto

Ympäri Suomen löytyy hiihtokeskuksia, jotka tarjoavat soveltavan alppihiihdon välineitä ja opetusta. Lisätietoa hiihtokeskuksista löytyy hiihtokeskusyhdistyksen sivuilta www.ski.fi/lajit-varusteet/soveltava-alppihiihto

Välineitä löytyy ainakin seuraavista hiihtokeskuksista

Vuokatti, Sotkamo

 • Vuokatissa on käytössä yksi Dual-ski korkealla selkänojalla, Monoskit 38cm, 40cm ja 42cm istuimilla, lasten monoski 34cm istuimella, kaksi aikuisten Bi-skitä ja yksi junior Bi-ski. Lisäksi on pystylaskettelun apuvälineitä sekä lautailun apuvälineet Sno-wing ja Riderbar. Kelkkoja käytetään myös Suomen hiihdonopettajien soveltavan alppihiihdon koulutuksissa, joten varmista mitä kelkkoja on milloinkin vapaana suoraan hiihtokoulusta.

Hirvensalo, Turku

 • Turussa Hirvensalon hiihtokeskuksessa on käytössä Turun kaupungin laskettelukelkat, aikuisten Bi-ski, Junior Bi-ski, Monoski kahdella erikokoisella (36cm ja 40cm) istuimella ja Snowball -lasten monoski 32cm istuimella sekä Riderbar lumilautailun tuki. Kelkkoja, pystylasketteluvälineitä ja opetusta kannattaa tiedustella suoraan hiihtokoulusta.

Kokonniemi, Porvoo

 • Porvoossa Kokonniemen hiihtokeskuksessa on sijoitettuna Suomen Hiihtokeskusyhdistys (SHKY) ry:n aikuisten Bi-ski sekä pystylaskettelun apuvälineitä. Kokonniemessä on myös käytössä kaksi Mono-ski -kelkkaa. Kelkkojen paikalla oloa ja käyttöä voi tiedustella keskuksesta. Kokonniemen hiihtokoulu tarjoaa myös opetusta soveltavassa alppihiihdossa.

Mielakka, Kouvola

 • Mielakan hiihtokoulu Kouvolassa tarjoaa opetusta soveltavassa alppihiihdossa. Mielakassa on myös aikuisten Biski-laskettelukelkka käytettävissä. Tiedustelut Mielakan välinevuokraamosta.

Sotkanrinteet, Kauhajoki

 • Kauhajoella Sotkanrinteillä on käytössä Bi-ski -laskettelukelkka, jota voi tiedustella suoraan keskuksesta. Bi-skitä on mahdollista tarvittaessa käyttää myös Parran hiihtokeskuksessa Teuvalla. Sovithan asiasta keskuksen kanssa vähintään viikkoa ennen tarvetta.

Ylläs, Kolari

 • Ylläksen hiihtokoulut tarjoavat opetusta ja välineitä soveltavaan alppihiihtoon. Ylläksellä on HOC2-Bi-ski -laskettelukelkka 42cm istuimella sekä pystylaskettelun apuvälineitä. Tiedustelut hiihtokouluista.

Levi, Kittilä

 • Levillä on saatavilla soveltavan alppihiihdon opetusta ja välineistöä. Levillä on Mono-ski kokoa 42 ja junior Bi-ski, Sno-wing lumilautailun tuki sekä pystylaskettelun apuvälineitä. Uutena Leviltä löytyy Dual-ski -kelkka korkealla istuimella. Tiedustelut hiihtokoulusta.

Pikku-Syöte, Pudasjärvi

 • Pikku-Syötteellä on saatavilla soveltavan alppihiihdon opetusta ja välineistöä. Pikku-Syötteella on kaksi junior Bi-skitä ja kolme Mono-skitä (koot 36x2 ja 38). Lisäksi on pystylaskettelun apuvälineitä. Tiedustelut hiihtokoulusta.

Ruka, Kuusamo

 • Rukan hiihtokoulu tarjoaa opetusta ja välineitä soveltavassa alppihiihdossa. Rukalla on aikuisten Bi-ski -kelkka. Tiedustelut hiihtokoulusta.

Joupiska, Seinäjoki

 • Joupiskalla Seinäjoella on käytössä Bi-ski -kelkka. Tiedustelut suoraan keskuksesta.

Messilä, Hollola

 • Messilässä on tarjolla soveltavan alppihiihdon välineistöä. Keskuksessa on aikuisten ja junioreiden Bi-skit, kolme Mono-skitä, Dual-ski ja pystylaskettelun apuvälineitä. Tiedustelut hiihtokoulusta.

Himos, Jämsä

 • Himoksella on Jämsän seudun vammaisjärjestöjen yhteistyöjärjestön aikuisten koon Bi-ski -kelkka käytettävissä. Tiedustelut Himoksen välinevuokraamosta.

Laajavuori, Jyväskylä

 • Laajavuoressa on Jyväskylän kaupungin liikuntapalvelujen laskettelukelkkoja: Kaksi Bi-skitä ja pieni Mono-ski sekä vähän vanhemmat ja aavistuksen puutteelliset Dual-ski ja iso Mono-ski. Lisätiedot ja vuokaraukset: Heli Sohkanen, puh. 050 381 9560, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Sahis, Viitasaari

 • Sahiksella Viitasaarella on käytössä Viitasaaren Viestin rinnejaoston omistama aikuisten Bi-ski. Tiedustelut käytöstä Sahiksen hiihtokeskukselta.

Ruskotunturi, Oulu

 • Ruskotunturilla Oulussa on saatavilla aikuisten Bi-ski -laskettelukelkka. Tiedustelut suoraan vuokraamosta.

Lisäksi ainakin näistä hiihtokeskuksista on mahdollista saada soveltavan alppihiihdon ja lumilautailun opetusta

Häkärinteet, Hankasalmi

Pyhä, Pelkosenniemi

Sappee, Pälkäne

Serena, Espoo

Sveitsi, Hyvinkää

Talma, Sipoo