Fysioterapeutti Eveliina Markovaara sai idean ja perinteikäs tamperelaisseura näytti vihreää valoa – Ilves käynnistää parajääkiekkotoiminnan

Taustalla parajääkiekkokuva, vasemmassa yläkulmassa Eveliina Markovaara, oikeassa yläkulmassa Ilveksen logo

Perinteikäs tamperelaisseura Ilves käynnistää parajääkiekkotoimintaa. Starttitapahtumana toimii lauantaina 8.4. klo 19.30–20.30 Kaukajärven Sentterissä järjestettävät avoimet harjoitukset, jossa tarjolla on lainakelkkoja ja varusteita kaikille lajista kiinnostuneille. Tähtäimessä on päästä aloittamaan säännöllinen toiminta syksyllä.

Toiminnan käynnistymisen taustalla on fysioterapeutti Eveliina Markovaara. Hän työskentelee mm. selkäydinvammaisten asiakkaiden parissa ja vinkkailee heille eri urheilulajeja kuntoutuksen rinnalle. Mielellään Markovaara vinkkailisi heitä myös pelaamaan parajääkiekkoa, mutta sitä ei viime vuosina ole Tampereella ollut tarjolla. Markovaara päätti lähteä itse korjaamaan tilannetta.

– Haastattelin aiemmin lajin parissa olleita pelaajia, ja sain kuulla, että lajiin saattaisi olla uusiakin tulijoita, kunhan toiminta saataisiin taas käyntiin. Otin sitten yhteyttä Ilvekseen, ja he olivat heti innokkaasti mukana, Markovaara kertaa.

Ilves oli käynnistänyt alkuvuodesta myös Special Hockey -toiminnan. Siinä missä parajääkiekkoa pelaavat kelkassa henkilöt, jotka eivät pysty pystyssä luistelemaan, on Special Hockey suunnattu diagnoosiin katsomatta pystyluisteluun kykeneväisille toimintarajoitteisille henkilöille.

– Olemme Ilveksessä päättäneet olla avoimia erilaisille vaihtoehdoille jääkiekkoperheen kasvattamiseen. Strategisesti olemme valinneet linjan, jossa pyrimme mahdollistamaan hienoa peliä nimeltä jääkiekko mahdollisimman monelle. Eveliinan yhteydenotto ja hänen panoksensa olivat tietysti avainasiat parajääkiekon mahdollistamiseksi Ilveksessä, sanoo Ilves ry:n jääurheilujaoston toiminnanjohtaja Hannu Toivo.

– 80 prosenttia harrastajistamme ovat klassisen ikäluokka- ja joukkuetoimintamallin harrastajia, mutta sen kyljessä meillä on kasvava määrä erilaisia matalan kynnyksen toimintojen harrastajia. Special Hockey, parajääkiekko ja aikuisten harrastekiekkoryhmät ovat meille juuri tätä ryhmää, jota aiomme jatkossa kasvattaa, Toivo jatkaa.

Ilves tarjoaa Kaukajärven Sentteristä harjoitusvuoron parajääkiekon käynnistämiseen ja puitteet on luvassa myös syksyllä käynnistyvään säännölliseen toimintaan. Kelkkoja saadaan vanhoilta pelaajilta ja Suomen Paralympiakomitealta, joka on aiemmin kelkkalainoin auttanut toimintaa käyntiin mm. Turussa.

– Myös parajääkiekkomaajoukkueen valmentaja Jari Härkälä on ollut tosi avulias kaikissa toiminnan aloittamiseen liittyvissä asioissa, Eveliina Markovaara kiittelee.

Ilveksen parajääkiekkotoimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki lajista kiinnostuneet ikään ja diagnoosiin katsomatta. Kotimaan liigassa, jonne Ilveskin jo melko lyhyellä aikavälillä tähtää, parajääkiekkoa voivat pelata myös vammattomat pelaajat.

Tammikuisessa Urheilugaalassa Ilves palkittiin Vuoden urheiluseurana.

Lisätiedot Ilveksen parajääkiekkotoiminnasta: joukkueenjohtaja Eveliina Markovaara, puh. 044 0744 049

Parajääkiekkoa Ilveksessä -mainos