Kiinnostuitko paralympialajeista? – Tässä reittejä harrastuksen pariin

Matti Sairanen (kuva: Riku Valleala)

Jos Pyeongchangin talviparalympialaisia seuratessa syttyi kiinnostus lähteä kokeilemaan jotain kisoissa mukana olleista lajeista, on tässä muutama vinkki alkuun

1. Välineet.fi-sivuston soveltavaa alppihiihtoa tarjoavat laskettelukeskukset

Välineet.fi on toimintavälineitä sekä vammaisurheilun ja -liikunnan apuvälineitä Suomessa vuokraavien tahojen yhteinen verkkopalvelu. Sivustolle on koottu muun muassa ne suomalaiset laskettelukeskukset, joissa on soveltavan alppihiihdon välineitä ja opetusta. Löydät listan TÄÄLTÄ.

2. SOLIA:n ja Malikkeen välinevuokrauskalenterit

Välineet.fi-sivustolta löytyy kahden valtakunnallisen liikunnan apu- ja toimintavälineitä vuokraavan tahon, SOLIA:n ja Malikkeen välinevuokrauskalenterit. SOLIA:n välineet on pääasiallisesti suunnattu itsenäisesti liikkumaan kykeneville harrastajille, Malikkeen toimintavälineet puolestaan heille, jotka tarvitsevat toimintavälineen ja toisen ihmisen apua voidakseen osallistua ja liikkua. Välinevuokrauskalenterit löytyvät TÄÄLTÄ.

3. Soveltavan alppihiihdon ja lumilautailun kokeilutapahtuma Ylläksellä

Lauantaina 24.3. klo 10.00–15.00 Ylläksellä järjestetään Lumilauantai, matalan kynnyksen kokeilutapahtuma, jossa vammaisilla ja erityistä tukea tarvitsevilla on mahdollisuus osallistua kelkka- ja pystylaskettelun sekä lumilautailun opetukseen yhdessä oman avustajan kanssa. Ilmoittautumiset ja lisätiedot TÄÄLTÄ.

4. Harrastuspaikka läheltä kotia VAU:n Löydä oma seura -palvelusta

VAU:n Löydä oma seura -palveluun on koottu urheiluseurat ja muut harrastustoiminnan tarjoajat, joilla on valmiuksia ottaa mukaan toimintaansa vammaisia ja tukea tarvitsevia harrastajia. Palvelussa on monipuolinen hakutoiminto, jonka avulla oman kodin lähellä olevat harrastuspaikat löytyvät vaivattomasti. Löydä oma seura -palveluun pääset TÄÄLTÄ.

5. Lisätietoa lajeista

VAU:n sivustolle on koottu tietopaketti jokaisesta vammaisurheilulajista. Lajisivuilta löydät myös lajien yhteyshenkilöt Suomessa. Kelkkajääkiekkoa lukuun ottamatta kaikki talviparalympialajit on integroitu omiin vammattomien lajiliittoihinsa. VAU:n lajisivut löytyvät TÄÄLTÄ.

Kuva: Riku Valleala