SOLIA 20 vuotta: Paralympiakomitea ja Kaukokiito yhteistyöhön

Paralympiakomitean ja Kaukokiidon yhteistyökuva: logot ja maastonojapyörällä pyöräilevä mieshenkilö.

Kaukokiito ja Suomen Paralympiakomitea ovat solmineet yhteistyösopimuksen. Kaukokiito kuljettaa Paralympiakomitean hallinnoiman Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIAn välinelähetykset asiakkaille ympäri Suomen. Kaukokiito toimii Suomen Paralympiakomitean virallisena palvelukumppanina kaudella 2021–2022.

Paralympiakomitean hallinnoima SOLIA vuokraa Kaukokiidon kuljettamia liikunnan ja urheilun apuvälineitä ilman vamma-, diagnoosi- tai järjestörajoja. SOLIAlla on Suomessa viisi toimintayksikköä, mutta apuvälineet ovat käytössä asiakkailla ympäri maan. SOLIA-toiminta täyttää lauantaina 15. toukokuuta 20 vuotta ja merkittävä yhteistyösopimus on hieno tapa juhlistaa pyöreitä vuosia.

SOLIAn suurimmat välineet ovat erityispyöriä, joiden ostaminen on käyttäjälle iso investointi. Siksi vuokraaminen on monille ainoa vaihtoehto.

– Erinäisten muutosten takia asiakkaidemme on viimeisen vuoden ajan täytynyt noutaa välineet toimintayksiköistämme. Kun samalla koronapandemia on muutenkin vaikeuttanut erityisryhmiin kuuluvien ihmisten liikunnan harrastamista, oli tärkeää saada välineasiaan toimiva ratkaisu. Alkanut yhteistyö Kaukokiidon kanssa mahdollistaa sen, että voimme toimittaa tuotteemme käyttäjän kotiovelle, ja tuotteidemme saatavuus on tasalaatuinen Hangosta Utsjoelle saakka. Se on meille ja asiakkaillemme äärimmäisen tärkeää, kiittelee SOLIAn apuvälineneuvoja Jukka Parviainen.

– Liikunta on meidän kaikkien oikeus, ja Kaukokiito haluaa liikuttaa tavaroiden lisäksi myös ihmisiä. Siksi paraurheilun ja liikunnan apuvälineiden saatavuuden mahdollistaminen ympäri Suomen on meille iso asia, sanoo Kaukokiidon markkinoinnin ja asiakaspalvelun johtaja Jarmo Lilja.

SOLIAn ja Kaukokiidon yhteisenä tavoitteena on saavuttaa yli 6000 lainausvuorokautta vuonna 2021. Koronavuonna 2020 vuokrausvuorokausia oli 2367, ja vuonna 2019 niitä oli 5706.

Lisätiedot Kaukokiidon ja Paralympiakomitean yhteistyöstä

  • Paralympiakomitea, kumppanuuspäällikkö Timo Mäkynen, puh. 040 159 8199, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
  • Kaukokiito, johtaja, markkinointi ja asiakaspalvelu, Jarmo Lilja, puh. 010 5102 101, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Tutustu muihin SOLIA 20 vuotta -artikkeleihin

Lue lisää SOLIAn toiminnasta